MMO-Ensemble
Lonely Creatures

Martin Myhre Olsen
 

Lonely creatures is MMO-Ensembles debut album (Following text in norwegian).
Release: 18. March 2016

Skrevet som et fullstendig verk av den fantastiske saksofonisten og komponisten Martin Myhre Olsen, er Lonely Creatures en fantasifortelling i en mystisk verden ikke så langt fra vår egen - spilt inn høsten 2014 i Øra Studio. I bandet finner vi blant andre Eirik Hegdal, en egen kraft i seg selv i det norske jazzmiljøet, og den svenske stjernepianisten Oscar Grönberg. Felles for musikerne er at de alle er utdannet ved jazzlinja i Trondheim og at de sammen spilller i forskjellige prosjekter på kryss og tvers, noe ensemblet nyter godt av.

Til sammen skapes det musikk som er åpen men samtidig bundet til komposisjonenes ofte enkle grunnideer. Referansene er mange; fra Wayne Shorters «Nefertiti» til mer kammermusikalske uttrykk. Fra fri-improvisasjon til utskrevet materiale, som fint blender sammen og reflekterer dette verkets inderlighet og sårbarhet på en god måte.

Dedikert Armann Olsen (1932-2014)
 

Musicians:
Martin Myhre Olsen - alt/sopran saxophone, compositions
Eirik Hegdal - baritone saxophone
Kari Eskild Havenstrøm - vocal
Adrian Løseth Waade - fiolin
Viljar Dyvik Sellevold - guitar
Oscar Grönberg - piano
Bjørn Marius Hegge - double bass
Simon Olderskog Albertsen - drums

 

...Olsen knows how to suggest highly personal and touching story-like narratives, filled with reserved drama, soaked with with a bit of melancholy but always offering a compassionate perspective...
— Eyal Hareuveni, Salt Peanuts*
A delightful musical experience, with exciting arrangements and daring improvisational endeavors
— Roald Helgheim, Dagsavisen