Mona Spigseth
PIANO

 
Mona Spigseth - piano.jpg

Mona Spigseth’s debut solo album.
release: May 24. 2019 (Following text in norwegian) 

Med musikk av komponistene Henning Sommerro og Bertil Palmar Johansen, er endelig Mona Spigseths debutalbum ute på digitale strømmetjenester og Cd. Sammen med TrondheimSolistene leverer Mona et sterkt album med nyskrevne verk somVegen og Hippocampus variasjonene. Disse verkene er skrevet spesielt for Mona, av henholdsvis Sommerro og Palmar Johansen. Vegen er et variasjonsverk over sangen «E Slåttåtæja», mens Hippocamus variasjonene er videreføring av Palmar Johansens samarbeid med May-Britt Moser.

Mona Spigseth kommer fra Sør-Odal i Hedmark. Etter studier hos professor Einar Henning Smebye i Oslo og en oppsiktsvekkende debut i 1991 ble Mona Spigseth ansatt som klaverlærer og akkompagnatør ved Institutt for Musikk, NTNU. Hun har siden vært svært aktiv i norsk musikkliv både som solist og kammermusiker, og er en ofte benyttet akkompagnatør for landets fremste utøvere. Hun har gjentatte ganger opptrådt ved Olavsfestdagene i Trondheim, ved festspillene i Nord-Norge, vært akkompagnatør ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og også vært solist med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Trondheim og med TrondheimSolistene.

Mona er glødende opptatt av talentutvikling, og har de senere år vært mentor og akkompagnatør til flere av våre fremste unge lovende talenter, og hjulpet de frem mot et internasjonalt nivå.

Mona har deltatt ved flere innspillinger tidligere. Dette er Mona’s første soloalbum.

Albumet er innspilt i Øra studio våren 2019 med Øyvind Gimse som produsent.

Mona Spigseth - piano
Trondheimsolistene


BUY & STREAM

 / CD-order (send mail) / STREAMING /


PRODUCTION // OF 148
Produced by Øyvind Gimse
Recorded and mixed in Øra Studio, (Trondheim, NO) by Jo Ranheim
Mastered by Karl Klaseie in Øra Mastering (Trondheim, NO)
Cover photo and design by Marthe A. Vannebo
Compositions by Henning Sommerro and Bertil Palmar Johansen