Thomas Torstrup & Martin Högberg
SELBU SESSIONS

 
unnamed-1.jpg

Masåva’s debut album.
release: september 14. 2018. (following text in norwegian

Organist Thomas Torstrup og gitarist Martin Högberg slipper sitt debutalbum som duo  14. september og har i tillegg fått med seg stjernesaksofonist John Pål Inderberg med på laget.  Albumet preges av melodier inspirert av salmer, folkemelodier og jazz, spilt med musikalsk overskudd og en dose improvisatorisk nysgjerrighet.

Etter flere års samarbeid, har Torstrup og Högberg samlet et knippe av deres repertoar og innspilt platen Selbu sessions i Selbu Kirke. Albumet ble spilt inn november 2016 og resultatet er 11 sjangeroverskridende låter og improvisasjoner utviklet over tid av dyktige håndverkere. Med på laget har de fått med seg stjerne-saksofonist John Pål Inderberg som fargelegger musikken på sin karakteristiske måte.

”Torstrup & Högberg” har gjennom flere år arbeidet med å blande jazz, kirkemusikk og folkemusikk, og laget kammermusikalske komposisjoner for kirkeorgel og gitar. Duoen har tidligere hatt vellykkede samarbeid med skuespiller Hildegunn Eggen (Trøndelag Teater) og andre kunstnere. Torstrup og Högberg som begge har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim (NTNU) har spilt sammen i ulike sammenhenger, men har i denne duoen funnet sammen til et felles kammermusikalsk uttrykk.  Deres impulser fra flere sjangre som jazz og rock blir ivaretatt av Martin Högbergs eklektiske gitarspill, og man kan høre inspirasjonskilder som Hank Marvin, Miles Davis og Jimi Hendrix i deres musikk.

Musicians:
Thomas Torstrup - organ
Martin Högberg - guitar
John Pål Inderberg - saxophone


BUY & STREAM

CDStreaming /


PRODUCTION // OF 131
Produced and arranged by Torstrup/Högberg
Recorded in Selbu kirke (Trondheim, NO) 16th - 18th of Februar 2017 by Jo Ranheim
Mixed in Øra Studio (Trondheim, NO) by Jo Ranheim
Mastered by Karl Klaseie in Greener Mastering (Trondheim, NO)
Cover design by Rune Neergaard